Roadbooks?

home
Wat is een roadbook?

Een roadbook is een ander woord voor een weg- of routebeschrijving. Een veel gebruikte manier om zo'n roadbook op te stellen is het “bolletje pijltje” systeem. Het is een eenvoudige en bondige manier om alle informatie van de routebeschrijving weer te geven en omvat in zijn basisvorm een kolom met de tussenafstand, de cumulatieve totaalafstand, een figuurtje dat de situatie beschrijft en een extra kolom met informatie. Als je de route rijdt zet je je dagteller op 0 bij de start en afhankelijk van je eigen voorkeur zet je de dagteller telkens op 0 als je aan een nieuw punt op het roadbook komt, ofwel laat je de teller doorlopen en gebruik je de kolom 'Totaal' om de route te volgen.
Bijvoorbeeld:

Mogelijkheden met RoadbookMaker

Met RoadbookMaker is het mogelijk om roadbooks op een efficiënte en snelle manier te digitaliseren dankzij de gebruiksvriendelijke programma-opbouw en de uitgebreide lijst aan iconen. Bovendien is het aanmaken van nieuwe figuren (iconen) kinderspel en kunt u de lijsten met uw eigen figuren eenvoudig uitwisselen met andere gebruikers.
Door nieuwe kolommen aan te maken, bepaalde kolommen te verbergen voor het afdrukken, formules toe te voegen, enz. kan u het roadbook volledig aanpassen aan uw wensen. Hier volgen enkele voorbeelden om de mogelijkheden van RoadbookMaker te illustreren:Copyright © 2008 vvSoftware. All rights reserved.